niedziela (16.06)
Brak pozycji do wyświetlenia
06:00 Top Chef 18
reality show
06:50 Prosta kuchnia Mary
magazyn kulinarny
07:15 Telesprzedaż
magazyn reklamowy
08:00 Gotuj, jedz i spalaj z Donalem
magazyn kulinarny
08:30 Gotuj, jedz i spalaj z Donalem
magazyn kulinarny
09:00 ABC gotowania - kuchnia grecka
magazyn poradnikowy
09:30 Dzień dobry, śniadanie 2
magazyn kulinarny
10:00 Cudne wypieki Juliet
magazyn kulinarny
11:00 Słodka jak Sugar
magazyn kulinarny
11:30 Bosacka daje radę
magazyn poradnikowy
12:00 ABC gotowania - kuchnia amerykańska
magazyn kulinarny
12:30 M jak mięso 7
serial dokumentalny odc. 6, sezon 7
13:00 Zgrillowani 2
magazyn kulinarny
13:30 Dzień dobry, śniadanie 2
magazyn kulinarny
14:00 Bosacka daje radę 2
magazyn poradnikowy
14:30 Ainsley i śródziemnomorska potęga smaków
serial dokumentalny odc. 5
15:30 Ainsley i śródziemnomorska potęga smaków
serial dokumentalny odc. 6
16:20 M jak mięso 7
serial dokumentalny odc. 6, sezon 7
16:50 Jakubiak rozgryza Włochy
magazyn kulinarny
17:20 Bosacka daje radę 2
magazyn poradnikowy
17:50 U sąsiadów w kuchni 12
serial dokumentalny odc. 4, sezon 12
18:20 U sąsiadów w kuchni 12
serial dokumentalny odc. 5, sezon 12
18:55 M jak mięso 7
serial dokumentalny odc. 6, sezon 7
19:20 Domowa piekarnia Kucharskiego 4
magazyn kulinarny
19:50 Jamie Oliver: Superfood na co dzień
serial dokumentalny odc. 5
20:50 Bosacka daje radę 2
magazyn poradnikowy
21:25 Jakubiak rozgryza Tajlandię i Kambodżę
serial dokumentalny odc. 7
21:55 Dzień dobry, śniadanie 2
magazyn kulinarny
22:25 Domowa piekarnia Kucharskiego 3
magazyn kulinarny
23:00 Podróż przez smaki Chin 3
serial dokumentalny odc. 8, sezon 3
01:40 Prosta kuchnia Mary
magazyn kulinarny
02:10 Jakubiak lokalnie 2
magazyn kulinarny
02:40 David w Europie
magazyn poradnikowy
03:10 Desery Dekera 2
magazyn kulinarny
03:40 Jagny Niedzielskiej kuchnia bez resztek 2
magazyn kulinarny
04:05 Zielona rewolucja Marty Dymek - Tajlandia
magazyn kulinarny
04:35 365 obiadów Mariety Mareckiej
magazyn kulinarny
05:05 Czy na pewno umiesz gotować? 4
reality show
05:30 Czy na pewno umiesz gotować? 4
reality show
{ "seances":{ "139002724": { "type" : "6", "type_descr": "reality show", "synopsis": "Trwa pandemia, która przyniosła branży gastronomicznej dotkliwe straty. Piętnastu profesjonalnych kucharzy w Portland w Oregonie staje do walki o tytuł Top Chefa i 250 tysięcy dolarów. Podczas kolejnych konkurencji będą mieli okazję wykazać się swoim kulinarnym kunsztem. Ich zmagania ocenia jury z Tomem Colicchio na czele. Jego członkowie w kolejnych odcinkach będą się zmieniać. Show prowadzi Padma Lakshmi", "duration": " 50 min.", "age_rating": 12 }, "139002725": { "type" : "4", "type_descr": "magazyn kulinarny", "synopsis": "Zwyciężczyni trzeciej edycji kanadyjskiego MasterChefa Mary Berg prezentuje przepisy na pyszne i proste dania, z którymi poradzi sobie każdy początkujący kucharz. Autorka książek kulinarnych i gospodyni programów od lat przekazuje widzom swoją kulinarną pasję, udowadniając, że każdy może gotować.", "duration": " 25 min.", "age_rating": 12 }, "139002726": { "type" : "4", "type_descr": "magazyn reklamowy", "synopsis": "Prezentacja produktów przydatnych w każdym domu.", "duration": " 45 min.", "age_rating": 0 }, "139002727": { "type" : "4", "type_descr": "magazyn kulinarny", "synopsis": "Donal Skehan udowodni, że zdrowe odżywianie wcale nie musi być nudne. Znany szef kuchni prezentuje przepisy na zbilansowane i pyszne jedzenie. Dania te staną się idealną podstawą dla codziennych aktywności fizycznych. Są to bowiem idealne potrawy uzupełniające aktywny styl życia.", "duration": " 30 min.", "age_rating": 12 }, "139002728": { "type" : "4", "type_descr": "magazyn kulinarny", "synopsis": "Donal Skehan udowodni, że zdrowe odżywianie wcale nie musi być nudne. Znany szef kuchni prezentuje przepisy na zbilansowane i pyszne jedzenie. Dania te staną się idealną podstawą dla codziennych aktywności fizycznych. Są to bowiem idealne potrawy uzupełniające aktywny styl życia.", "duration": " 30 min.", "age_rating": 12 }, "139002729": { "type" : "4", "type_descr": "magazyn poradnikowy", "synopsis": "Piękne krajobrazy, słońce, gościnni ludzie i przede wszystkim dobre jedzenie to niewątpliwe atuty Grecji. Marieta Marecka w swoim nowym programie pokaże widzom, jak przygotowywać tradycyjne, greckie potrawy we własnej kuchni. Pojawi się m.in. moussaka, kleftiko, souvlaki czy krewetki.", "duration": " 30 min.", "age_rating": 12 }, "139002730": { "type" : "4", "type_descr": "magazyn kulinarny", "synopsis": "Martyna Chomacka pokaże, jak wygląda idealne śniadanie podróżnika i zdradzi sprawdzone pomysły na Wielkanoc. Przygotuje m.in. pożywną szakszukę z chorizo i pomidorami oraz faszerowane jajka. Na jej stole pojawią się także owocowo-warzywne koktajle, pasty śniadaniowe, suflety, tosty, naleśniki, placuszki i kiszonki.", "duration": " 30 min.", "age_rating": 12 }, "139002731": { "type" : "4", "type_descr": "magazyn kulinarny", "synopsis": "Znakomita brytyjska znawczyni sztuki cukierniczej, gospodyni programów telewizyjnych i autorka książek kulinarnych, Juliet Sear, zaprasza do świata swoich wypieków. Pokazuje, jak przyrządzić je na słodko i słono, na co dzień i od święta, pełne pysznego kremu lub dietetyczne. Prezentuje też przepisy bez glutenu i dla wegan. W każdym odcinku przygotuje cztery pyszne propozycje, które każdy z łatwością powtórzy w swojej kuchni.", "attributes": "napisy", "duration": "1 godz.", "age_rating": 12 }, "139002732": { "type" : "4", "type_descr": "magazyn kulinarny", "synopsis": "Założycielka popularnego kanału Sugarlady, Agata Stankiewicz, przyciąga fanów na swojego bloga kulinarną fantazją i wyrazistym stylem. W programie dzieli się przepisami na ciasta oraz desery. Prowadząca pokazuje, jak udekorować tort, by efekt był powalający. W odcinkach piecze m.in. brownie ze słonym karmelem, tartę z malinami i przepyszne pączki. Tym słodkim wypiekom nie da się oprzeć.", "duration": " 30 min.", "age_rating": 12 }, "139002733": { "type" : "4", "type_descr": "magazyn poradnikowy", "synopsis": "Choć świadomość konsumencka Polaków rośnie, w sklepach nadal czyha wiele pułapek. Wątpliwe promocje czy żywność pełna konserwantów i sztucznych barwników to tylko niektóre z nich. Katarzyna Bosacka podpowie, jak na pełnych towaru półkach znaleźć zdrowe produkty. Wyjaśni, dlaczego warto czytać etykiety, sprawdzać listy składników i gramatury produktów. Doradzi, co kupować, by dobrze się odżywiać, nie przepłacać i nie marnować jedzenia.", "duration": " 30 min.", "age_rating": 12 }, "139002734": { "type" : "4", "type_descr": "magazyn kulinarny", "synopsis": "Amerykańskie dania podbiły podniebienia ludzi na całym świecie. Marieta Marecka pokaże, jak przygotować najpopularniejsze z nich. Zacznie od pożywnego śniadania, smażąc idealne naleśniki, czyli słynne pancakes. Udowodni, że przyrządzenie domowych burgerów i hot-dogów wcale nie jest trudne, a efekt może być smakowity.", "duration": " 30 min.", "age_rating": 12 }, "139002735": { "type" : "2", "ser_episode": "6, sezon 7", "type_descr": "serial dokumentalny", "synopsis": "Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak biorą na warsztat mięsne dania serwowane na ulicach w różnych krajach świata. Sprawdzą, co jest popularne w Wietnamie, Korei, Malezji, Turcji, Meksyku, Japonii, Stanach Zjednoczonych i we Włoszech. Głównym składnikiem wszystkich próbowanych potraw musi być oczywiście mięso.", "duration": " 30 min.", "age_rating": 12 }, "139002736": { "type" : "4", "type_descr": "magazyn kulinarny", "synopsis": "Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak po raz kolejny zamierzają udowodnić, że grill to nie tylko sztandarowe kiełbaski i karkówka. Pokażą, jak uniknąć kulinarnej nudy i przygotować przysmaki dla każdego smakosza. Wśród pięknych pienińskich krajobrazów podadzą sery i jagnięcinę. Na warszawskim bazarze Różyckiego przyrządzą uliczne dania z lokalnym sznytem. Nad brzegiem Dunajca natomiast wrzucą na ruszt pstrągi i łososia. W domowym ogródku natomiast proponują kolorowe szaszłyki dla dzieci.", "duration": " 30 min.", "age_rating": 12 }, "139002737": { "type" : "4", "type_descr": "magazyn kulinarny", "synopsis": "Martyna Chomacka pokaże, jak wygląda idealne śniadanie podróżnika i zdradzi sprawdzone pomysły na Wielkanoc. Przygotuje m.in. pożywną szakszukę z chorizo i pomidorami oraz faszerowane jajka. Na jej stole pojawią się także owocowo-warzywne koktajle, pasty śniadaniowe, suflety, tosty, naleśniki, placuszki i kiszonki.", "duration": " 30 min.", "age_rating": 12 }, "139002738": { "type" : "4", "type_descr": "magazyn poradnikowy", "synopsis": "Katarzyna Bosacka znów pokazuje, co jeść i jak robić zakupy, by nie marnować żywności, zdrowia i pieniędzy. Bierze pod lupę kolejne produkty spożywcze, uważnie czytając etykiety. Tłumaczy, jak oznaczane są konserwanty, barwniki i środki zagęszczające. Jednocześnie doradza, których substancji należy unikać.", "duration": " 30 min.", "age_rating": 12 }, "139002739": { "type" : "2", "ser_episode": "5", "type_descr": "serial dokumentalny", "synopsis": "Brytyjski szef kuchni Ainsley Harriott wyrusza katamaranem w rejs po Morzu Śródziemnym, by odkryć smaki tego regionu. Startuje na Korsyce, następnie zawija na Sardynię, do Marrakeszu, Sewilli, Granady i Jordanii. Zamierza dowiedzieć się, jakie lokalne przysmaki i potrawy trafiają na rodzinne stoły, targowiska i do lokali odwiedzanych przez dla miejscowych. Pokazuje nowe oblicze kuchni śródziemnomorskiej.", "duration": "1 godz.", "age_rating": 12 }, "139002740": { "type" : "2", "ser_episode": "6", "type_descr": "serial dokumentalny", "synopsis": "Brytyjski szef kuchni Ainsley Harriott wyrusza katamaranem w rejs po Morzu Śródziemnym, by odkryć smaki tego regionu. Startuje na Korsyce, następnie zawija na Sardynię, do Marrakeszu, Sewilli, Granady i Jordanii. Zamierza dowiedzieć się, jakie lokalne przysmaki i potrawy trafiają na rodzinne stoły, targowiska i do lokali odwiedzanych przez dla miejscowych. Pokazuje nowe oblicze kuchni śródziemnomorskiej.", "duration": " 50 min.", "age_rating": 12 }, "139002741": { "type" : "2", "ser_episode": "6, sezon 7", "type_descr": "serial dokumentalny", "synopsis": "Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak biorą na warsztat mięsne dania serwowane na ulicach w różnych krajach świata. Sprawdzą, co jest popularne w Wietnamie, Korei, Malezji, Turcji, Meksyku, Japonii, Stanach Zjednoczonych i we Włoszech. Głównym składnikiem wszystkich próbowanych potraw musi być oczywiście mięso.", "duration": " 30 min.", "age_rating": 12 }, "139002742": { "type" : "4", "type_descr": "magazyn kulinarny", "synopsis": "Mistrz kulinarny Tomasz Jakubiak odwiedza słoneczne Włochy, aby przyjrzeć się miejscowym specjałom i pokazać, jak powstają najważniejsze składniki tamtejszej kuchni. W Toskanii bierze udział w zbiorze oliwek, a w Umbrii wybiera się na poszukiwanie trufli. Nie zabraknie wizyty w Lombardii słynącej z wybornej szynki prosciutto crudo. Kucharz zagląda też do serowarni, by zobaczyć, jak powstaje parmezan. Sam oczywiście także gotuje smakowite i aromatyczne włoskie potrawy.", "duration": " 30 min.", "age_rating": 12 }, "139002743": { "type" : "4", "type_descr": "magazyn poradnikowy", "synopsis": "Katarzyna Bosacka znów pokazuje, co jeść i jak robić zakupy, by nie marnować żywności, zdrowia i pieniędzy. Bierze pod lupę kolejne produkty spożywcze, uważnie czytając etykiety. Tłumaczy, jak oznaczane są konserwanty, barwniki i środki zagęszczające. Jednocześnie doradza, których substancji należy unikać.", "duration": " 30 min.", "age_rating": 12 }, "139002744": { "type" : "2", "ser_episode": "4, sezon 12", "type_descr": "serial dokumentalny", "synopsis": "Autorzy kontynuują podróż dookoła globu szlakiem ciekawych lokalnych smaków. Czekają ich kolejne inspirujące spotkania z ludźmi, którzy zajmują się rolnictwem, hodowlą i przetwórstwem żywności, a wszystko do robią zgodnie z dawnymi recepturami. Twórcy serii pokażą, jak wyglądają regionalne specjały, codzienne obiady i dania na wyjątkowe okazje. Tym razem przybliżą tradycje kulinarne Serbii, Liechtensteinu, Hiszpanii, Niemiec, Szwecji, Francji, Polski, Portugalii, Martyniki i Sycylii.", "attributes": "napisy", "duration": " 30 min.", "age_rating": 12 }, "139002745": { "type" : "2", "ser_episode": "5, sezon 12", "type_descr": "serial dokumentalny", "synopsis": "Autorzy kontynuują podróż dookoła globu szlakiem ciekawych lokalnych smaków. Czekają ich kolejne inspirujące spotkania z ludźmi, którzy zajmują się rolnictwem, hodowlą i przetwórstwem żywności, a wszystko do robią zgodnie z dawnymi recepturami. Twórcy serii pokażą, jak wyglądają regionalne specjały, codzienne obiady i dania na wyjątkowe okazje. Tym razem przybliżą tradycje kulinarne Serbii, Liechtensteinu, Hiszpanii, Niemiec, Szwecji, Francji, Polski, Portugalii, Martyniki i Sycylii.", "attributes": "napisy", "duration": " 35 min.", "age_rating": 12 }, "139002746": { "type" : "2", "ser_episode": "6, sezon 7", "type_descr": "serial dokumentalny", "synopsis": "Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak biorą na warsztat mięsne dania serwowane na ulicach w różnych krajach świata. Sprawdzą, co jest popularne w Wietnamie, Korei, Malezji, Turcji, Meksyku, Japonii, Stanach Zjednoczonych i we Włoszech. Głównym składnikiem wszystkich próbowanych potraw musi być oczywiście mięso.", "duration": " 25 min.", "age_rating": 12 }, "139002747": { "type" : "4", "type_descr": "magazyn kulinarny", "synopsis": "Piotr Kucharski proponuje kolejną porcję sprawdzonych przepisów na pieczywo pochodzące z różnych stron świata. Będą to pyszne wypieki na słono i słodko, które każdy może przygotować we własnej kuchni. Mistrz kulinarny pokaże m.in., jak upiec prosty chleb bez wyrabiania. Przygotuje bułki pszenne zwane knyplami, poda też bolo de caco, czyli płaski chlebek popularny na Maderze, oraz shokupan - delikatny mleczny chleb z Japonii.", "duration": " 30 min.", "age_rating": 12 }, "139002748": { "type" : "2", "ser_episode": "5", "type_descr": "serial dokumentalny", "synopsis": "Jamie Oliver w swoim kolejnym programie skupi się na daniach, które pomagają jak najdłużej cieszyć się zdrowiem. Aby sprawdzić, jak jedzenie wpływa na długość życia, odwiedza m.in. greckie wyspy.", "duration": "1 godz.", "age_rating": 12 }, "139002749": { "type" : "4", "type_descr": "magazyn poradnikowy", "synopsis": "Katarzyna Bosacka znów pokazuje, co jeść i jak robić zakupy, by nie marnować żywności, zdrowia i pieniędzy. Bierze pod lupę kolejne produkty spożywcze, uważnie czytając etykiety. Tłumaczy, jak oznaczane są konserwanty, barwniki i środki zagęszczające. Jednocześnie doradza, których substancji należy unikać.", "duration": " 35 min.", "age_rating": 12 }, "139002750": { "type" : "2", "ser_episode": "7", "type_descr": "serial dokumentalny", "synopsis": "Znany szef kuchni wyrusza do pełnej wyrazistych smaków i egzotycznych krajobrazów południowo-wschodniej Azji. Na jego kulinarnym szlaku znajdzie się m.in. gwarny, barwny i pełen kontrastów Bangkok, wraz ze swoim oszałamiający bogactwem bazarów. Tomasz Jakubiak dotrze też do odległej wioski rybackiej i zazna uroków wyspiarskiego życia. Na koniec uda się do sąsiedniej Kambodży, by odwiedzić stolicę, Phnom Penh, a także miasteczko Kampot na południu kraju, słynące z uprawy pieprzu.", "duration": " 30 min.", "age_rating": 12 }, "139002751": { "type" : "4", "type_descr": "magazyn kulinarny", "synopsis": "Martyna Chomacka pokaże, jak wygląda idealne śniadanie podróżnika i zdradzi sprawdzone pomysły na Wielkanoc. Przygotuje m.in. pożywną szakszukę z chorizo i pomidorami oraz faszerowane jajka. Na jej stole pojawią się także owocowo-warzywne koktajle, pasty śniadaniowe, suflety, tosty, naleśniki, placuszki i kiszonki.", "duration": " 30 min.", "age_rating": 12 }, "139002752": { "type" : "4", "type_descr": "magazyn kulinarny", "synopsis": "Piotr Kucharski pokazuje, jak przygotować klasyczne polskie wypieki. Nie zabraknie specjałów z różnych stron świata.", "duration": " 35 min.", "age_rating": 12 }, "139002753": { "type" : "2", "ser_episode": "8, sezon 3", "type_descr": "serial dokumentalny", "synopsis": "Autorzy poznają bogatą tradycję kulinarną Państwa Środka. Przemierzają kraj, odkrywając charakterystyczne dla poszczególnych regionów dania, składniki i zwyczaje związane z przyrządzaniem, a także serwowaniem posiłków. Skupiają się nie tylko na ciekawych przepisach, przedstawiają też historie ludzi, dla których gotowanie i jedzenie jest ważnym aspektem życia.", "duration": " 55 min.", "age_rating": 12 }, "139002754": { "film_rating": 8.55556, "type" : "2", "ser_episode": "4, sezon 2", "type_descr": "serial dokumentalny", "synopsis": "Anthony Bourdain odwiedza Stany Zjednoczone, Europę i Azję. Zatrzymuje się w m.in. Londynie, Los Angeles, Montrealu, Sao Paulo i Tajpej. W każdym z miast spędza zaledwie 24 do 48 godzin. Czas ten przeznacza na wędrowanie szlakami i zaułkami, do których rzadko zaglądają turyści. Znany smakosz korzysta z pomocy mieszkańców odwiedzanych miejscowości, aby poznać najciekawsze lokalne potrawy, wonie i specjały.", "attributes": "napisy", "duration": " 55 min.", "age_rating": 16 }, "139002755": { "film_rating": 8.55556, "type" : "2", "ser_episode": "5, sezon 2", "type_descr": "serial dokumentalny", "synopsis": "Anthony Bourdain odwiedza Stany Zjednoczone, Europę i Azję. Zatrzymuje się w m.in. Londynie, Los Angeles, Montrealu, Sao Paulo i Tajpej. W każdym z miast spędza zaledwie 24 do 48 godzin. Czas ten przeznacza na wędrowanie szlakami i zaułkami, do których rzadko zaglądają turyści. Znany smakosz korzysta z pomocy mieszkańców odwiedzanych miejscowości, aby poznać najciekawsze lokalne potrawy, wonie i specjały.", "attributes": "napisy", "duration": " 50 min.", "age_rating": 16 }, "139002756": { "type" : "4", "type_descr": "magazyn kulinarny", "synopsis": "Zwyciężczyni trzeciej edycji kanadyjskiego MasterChefa Mary Berg prezentuje przepisy na pyszne i proste dania, z którymi poradzi sobie każdy początkujący kucharz. Autorka książek kulinarnych i gospodyni programów od lat przekazuje widzom swoją kulinarną pasję, udowadniając, że każdy może gotować.", "duration": " 30 min.", "age_rating": 12 }, "139002757": { "type" : "4", "type_descr": "magazyn kulinarny", "synopsis": "Tomek Jakubiak rusza w kolejną podróż. Odwiedza różne zakątki Polski i poszukuje w nich nowych lub zapomnianych smaków i kulinarnych ciekawostek. Produkty i potrawy charakterystyczne dla poznawanych miejsc, stają się dla niego punktem wyjścia do tworzenia własnych autorskich przepisów. W drugim sezonie serii Tomasz sięgnie po lokalne wędliny i aromatyczne sery. Skorzysta z rozmaitych przypraw oraz dostępnych w danym regionie owoców i warzyw.", "duration": " 30 min.", "age_rating": 12 }, "139002758": { "type" : "4", "type_descr": "magazyn poradnikowy", "synopsis": "David Gaboriaud, jeden z najlepszych kucharzy młodego pokolenia, opowiada o tradycjach kulinarnych poszczególnych krajów Europy. Jego przewodnikami po Starym Kontynencie są goście specjalni. Dzięki nim widzowie poznają kulinarne specjały danego regionu, ale także pasje i zainteresowania opowiadającego. W każdym odcinku David przygotowuje dwa typowe dla danego kraju. Na jego trasie znajdą się m.in.: Rosja, Czechy, Francja i Włochy.", "duration": " 30 min.", "age_rating": 12 }, "139002759": { "type" : "4", "type_descr": "magazyn kulinarny", "synopsis": "Propozycja dla wszystkich wielbicieli słodkości. Mistrz cukiernictwa Tomasz Deker wprowadzi widzów w wysublimowany świat deserów. W każdym odcinku prowadzący przedstawi trzy przepisy. Widzowie dowiedzą się, jak przygotować pyszne i wykwintne smakołyki.", "duration": " 30 min.", "age_rating": 12 }, "139002760": { "type" : "4", "type_descr": "magazyn kulinarny", "synopsis": "Szefowa kuchni i propagatorka nurtu zero waste Jagna Niedzielska radzi, jak dobrze przygotować jadłospis i mądrze robić zakupy. Wszystko po to, by przy przyrządzaniu codziennych posiłków nie marnować jedzenia. W każdym odcinku gospodyni programu przygotuje dwie potrawy, wykorzystując łatwo dostępne składniki. Ponieważ swoje podejście do życia i gotowania wyniosła z rodzinnego domu, w jej kuchni pojawi się także mama, Alicja.", "duration": " 25 min.", "age_rating": 12 }, "139002761": { "type" : "4", "type_descr": "magazyn kulinarny", "synopsis": "Marta Dymek udaje się w kulinarną podróż po egzotycznej Tajlandii. Każdy z odcinków serii posiada swój temat przewodni, którym jest jeden z najbardziej charakterystycznych i najciekawszych kulinarnie produktów stosowanych w kuchni tajskiej. Blogerka zaprezentuje jak dany produkt rośnie i opowie jak się go uprawia bądź produkuje. Na koniec wykorzysta je do przygotowania pysznych potraw, rodem z tajskiej restauracji.", "duration": " 30 min.", "age_rating": 12 }, "139002762": { "type" : "4", "type_descr": "magazyn kulinarny", "synopsis": "Gospodyni programu podpowiada, skąd czerpać inspiracje na codzienne obiady. Marieta Marecka zaprezentuje szereg prostych posiłków. W każdym odcinku zaprezentuje trzy nowe, często zaskakujące potrawy.", "duration": " 30 min.", "age_rating": 12 }, "139002763": { "type" : "6", "type_descr": "reality show", "synopsis": "Mistrzowie domowej kuchni poznają prawdę o swoim kulinarnym talencie. Bohaterem każdego odcinka jest osoba zgłoszona przez rodzinę. Każdy myśli, że został wybrany ze względu na swoje zdolności. Tymczasem okazuje się, że bliscy mają już dość przesolonej lasagne, mdłej pomidorówki lub twardych schabowych, ale boją się powiedzieć to wprost kucharzowi amatorowi. Znany szef kuchni Andrzej Polan ocenia umiejętności swoich gości i pomaga im podszkolić się w trudnej sztuce gotowania", "duration": " 25 min.", "age_rating": 12 }, "139002764": { "type" : "6", "type_descr": "reality show", "synopsis": "Mistrzowie domowej kuchni poznają prawdę o swoim kulinarnym talencie. Bohaterem każdego odcinka jest osoba zgłoszona przez rodzinę. Każdy myśli, że został wybrany ze względu na swoje zdolności. Tymczasem okazuje się, że bliscy mają już dość przesolonej lasagne, mdłej pomidorówki lub twardych schabowych, ale boją się powiedzieć to wprost kucharzowi amatorowi. Znany szef kuchni Andrzej Polan ocenia umiejętności swoich gości i pomaga im podszkolić się w trudnej sztuce gotowania", "duration": " 30 min.", "age_rating": 12 } }, "dayInfo": { "lastOfType":{ "film": false, "series": [2024,6,17,1,40], "sport": false } } }